Huippuosaajien joukko kasvoi 12 uudella osaajalla – kattava kattaus kärkiosaamista

11.01.2017
Uudet Valtakunnalliset Huippuosaajamme vasemmalta: Raimo Saarelainen, Olli Valtonen, Anne Anttila, Satu Sillanpää, Jari Korva, Tiina Soisalo, Aija Hentilä, Kirsi Leppikorpi, Tero Kanala ja Sari Jussila.

ProAgrian, Valion ja Faban muodostaman yhteistyöryhmän osaaminen laajentuu uusilla maitosektoriin keskittyneillä Valtakunnallisilla Huippuosaajilla. Toive ympäri Suomea käytettävissä olevista Huippuosaajista on tullut toimintaansa voimakkaasti kehittäviltä asiakkailta. Jatkossa maitoyrittäjien saatavilla on uutta alan huippuosaamista monelta erikoisosaamisalueelta. – Toivomme, että asiakkaamme osaavat heti hyödyntää Huippuosaajiemme tuoretta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä osaamista tuottamaan yritystoimintaan lisää euroja ja kannattavuutta, sanoo Huippuosaaja -ohjelman koordinaattori, johtava asiantuntija Henna Mero ProAgria Keskusten Liitosta.

Laaja osaamisen kehittämisen prosessi taustalla

Keskiviikkona 11.1.2017 Valtakunnallisiksi Huippuosaajiksi valmistuvat Anne Anttila ProAgria Etelä-Pohjanmaalta, Jessika Eklund ProAgria Österbottens Svenska Lantbrukssällskapista, Aija Hentilä ProAgria Pohjois-Savosta, Sari Jussila ProAgria Etelä-Suomesta, Tero Kanala Osuuskunta Itä-Maidosta, Jari Korva Osuuskunta Pohjolan Maidosta, Kirsi Leppikorpi ProAgria Keski-Pohjanmaalta, Laura Post ProAgria Lapista, Raimo Saarelainen ProAgria Pohjois-Karjalasta, Satu Sillanpää ProAgria Etelä-Pohjanmaalta, Tiina Soisalo ProAgria Etelä-Pohjanmaalta ja Olli Valtonen ProAgria Oulusta. Valmennus Huippuosaajaksi on kahden vuoden kehitysprosessi, joka on sisältänyt mm. ulkomaan opintomatkoja ja harjoittelua, omakohtaista opiskelua, lehtikirjoituksia ja oppimistehtävän. Opinnot päättyivät osaamisen näyttötilaisuuteen.

Uusien Huippuosaajien erityisosaamisalueita ovat navetan suunnittelu ja työnkäytön johtaminen, nurmirehun säilöntä, eläinten hyvinvointi ja olosuhteet, lypsykarjan seosrehuruokinta, automaattilypsy, lypsykarjan ruokinnan talous, tuotosseurannan tekniikka, nurmentuotanto ja luomu, navetan tarveselvitys ja hankesuunnitelma sekä maitoyrityksen johtaminen.

- Meillä on nyt maidontuotannon Huippuosaajina kaikkiaan 22 asiantuntijaa, jotka ovat erikoistuneet omiin vahvoihin osaamisalueisiinsa. Huippuosaajien erikoistumisalueet kattavat hyvin maitotilan keskeiset tuloksenteon paikat, toteaa Mero ja jatkaa, - He toimivat alansa kärkinä valtakunnallisesti ja tekevät tiivistä yhteistyötä kotimaisten ja ulkomaisten kumppaneiden sekä alueellisten erityisasiantuntijoiden kanssa ja saavat näin yhdessä aikaan asiakkaalle huippupalvelua.

- Osaamisalueet ovat valikoituneet asiakkaiden tarpeiden ja kysynnän perusteella ja olemme saaneet Huippuosaajista pelkästään positiivista palautetta. Kattavalla osaajaverkostolla ja nykyaikaisilla digitaalisilla välineillä pystymme ottamaan haltuun asiakkaan vaikeatkin ongelmat kattavasti koko Suomessa ja löytämään niihin toteutuskelpoiset ratkaisut ja parannuskeinot, kertoo Mero.

Kaikki hyöty irti seosrehuruokinnasta – eurot kassaan – miten toteutetaan?

Uusien Huippuosaajien kehitysprosessi tiivistyy keskiviikkona 11.1.2017 pidettävään omien kehitysprojektien esittelyyn Tampereella. Webinaarina ja Periscopen livestreamauksena jaetaan tiivis kooste seosrehuun liittyvästä uusimmasta tiedosta. Täysi hyöty irti seosrehuruokinnasta – euroja kassaan, esityksen pitävät Valtakunnalliset Huippuosaajat Anne Anttila ProAgria Etelä-Pohjanmaalta, Jari Korva Osuuskunta Pohjolan Maidosta, Olli Valtonen ProAgria Oulusta ja Sari Jussila ProAgria Etelä-Suomesta.

Seosrehuruokintaan sekä säilörehun laatuun ja tuotantoon erikoistuneet Huippuosaajat ovat yhdessä analysoineet seosrehuruokinnan onnistumiseen tarvittavat asiat. Kiteytettynä he sanovat, että onnistuneen seosrehuruokinnan edellytyksiä ovat: Rehujen analysointi, seoksen määrä, seoksen laatu, seosruokinnan kalusto ja varastointi. Loppu on enemmän näiden säätämistä. Lisää huippuosaajien analysointia on tarjolla tilaisuudesta nauhoitettavassa webinaarissa ja Periscopen livestreemauksessa.

Täysi hyöty irti seosrehuruokinnasta – euroja kassaan webinaari on katsottavissa tallenteena osoitteesta www.proagria.fi/seosrehuwebinaari. Kannattaa tutustua ja katsoa.

Lisätietoja

Mero Henna, johtava asiantuntija, palvelukehitys ja maatilayrityksen johtaminen, ProAgria Keskusten Liitto, puhelin 040 589 6202, henna.mero@proagria.fi

Uudet Valtakunnalliset Huippuosaajat:

Anttila Anne, Lypsykarjan seosruokinta, ProAgria Etelä-Pohjanmaa, puhelin 043 825 0522, anne.anttila@proagria.fi
Eklund Jessika, Maitoyrityksen johtaminen, automaattilypsy, ProAgria Österbottens Svenska Lantbrukssällskap, puhelin 050 595 4906, jessika.eklund@proagria.fi
Hentilä Aija, Maitoyrityksen johtaminen, ProAgria Pohjois-Savo, puhelin 043 825 4984, aija.hentila@proagria.fi
Jussila Sari, lypsykarjan ruokinnan talous, ProAgria Etelä-Suomi, puhelin 043 824 9088, sari.jussila@proagria.fi
Kanala Tero, navetan suunnittelu ja työnkäytön johtaminen, Osuuskunta Itä-Maito, puhelin 050 384 1125, tero.kanala@valio.fi
Korva Jari, nurmirehun säilöntä, Osuuskunta Pohjolan Maito, puhelin 050 398 1064, jari.korva@valio.fi
Leppikorpi Kirsi, tuotosseurannan tekniikka, ProAgria Keski-Pohjanmaa, puhelin 0400 367 656, kirsi.leppikorpi@proagria.fi
Post Laura, lypsykarjan seosruokinta, ProAgria Lappi, vanhempainvapaalla
Saarelainen Raimo, navetan tarveselvitys ja hankesuunnittelu, ProAgria Pohjois-Karjala, puhelin 040 301 2447, raimo.saarelainen@proagria.fi
Sillanpää Satu, automaattilypsy, ProAgria Etelä-Pohjanmaa, vanhempainvapaalla
Soisalo Tiina, eläinten hyvinvointi ja olosuhteet, ProAgria Etelä-Pohjanmaa, puhelin 040 502 5590, tiina.soisalo@proagria.fi
Valtonen Olli, nurmentuotanto ja luomu, ProAgria Oulu, puhelin 040 735 5519, olli.valtonen@proagria.fi

Kaikki ProAgrian Huippuosaajat löydät asiantuntijahaustamme www.proagria.fi/huippuosaajat

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.