Hyödynnä maaseutuyritysten kehittämistuki

Kuvassa Maatilayritysten menestystarinoita -kirjassakin ollut Wiknerin Ratsutila (kuva Jouni Ranta)

Uusi ohjelmakausi tuo mukanaan sähköisyyttä

Uuden Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 tukien haku käynnistyy vuoden 2015 aikana. Uutta on, että tuet voi ensi vuodesta lähtien hakea sähköisesti Hyrrä-verkkopalvelun kautta.
Sähköinen palvelu ohjaa ja neuvoo hakijaa. Uuden ohjelmakauden maksujen hakeminen ja mahdollisten lisätietojen toimittaminen tapahtuu myös verkkopalvelun kautta. Päättyvän ohjelmakauden viimeiset maksut haetaan kuitenkin edelleen kirjallisesti maksuhakemuslomakkeilla.

Tällä hetkellä uuden ohjelmakauden hakua valmistellaan eivätkä tukien ehdot ole vielä varmistuneet. Koska tuet ovat EU-osarahoitteisia, on EU:n komission hyväksyttävä Suomessa käyttöönotettavat tukimuodot ja tukikohteet. Komissio käsittelee Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa parhaillaan. Maa- ja metsätalousministeriö valmistelee kansallisia lakeja ja asetuksia.

Tukea yrityksen perustamiseen ja investointeihin kaudella 2014–2020

Yritystoimintaan voi saada investointitukea ja uuden yritystoiminnan perustamistukea. Investointitukea voi saada muun muassa rakentamiseen ja koneiden hankintaan. Yrityksen perustamistuki on uusi tukimuoto. Sitä myönnetään aloittavan yrityksen liiketoiminnan käynnistämiseen. Perustamistuki maksetaan 2–3 erässä toteutuneiden toimenpiteiden perusteella.

Onko yritys mikroyritys, pieni yritys vai keskisuuri yritys?
EU:n pk-yritysten määritelmä

Tuettavaa toimenpidettä ei saa aloittaa ennen kuin tukihakemus on tullut vireille. Hakemus tulee vireille, kun se jätetään tuen ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään.

Lisätietoa

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.

Palvelut